Ξημερώνει η πιο ζεστή μέρα του χρόνου!

Βράζει κυριολεκτικά ο τόπος!


Ασφυκτική είναι αυτήν την ώρα η κατάσταση στην Αθήνα, δίχως ανέμους και με τη θερμοκρασία κατά τόπους στους 40 βαθμούς.

Η αυριανή μέρα όμως προβλέπεται πιο καυτή, με 43 βαθμούς Κελσίου.


Ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα έχει γίνει θέμα στα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, ενώ το πρώτο κύμα παραθεριστών που έφυγε αυτό το Σαββατοκύριακο από τα λιμάνια, ψάχνει δροσιά στα παράλια και τα νησιά.

Αναλυτικά η πρόβλεψη καιρού:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 24 έως 39 στη Νότια Ελλάδα, από 21 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 37 ως 38 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στις Κυκλάδες και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη θα έχουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Βόρειοι ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και έως μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια θα έχουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.
πηγή lifo.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...