Φυσικό αντικαταθλιπτικό το ανδρικό σπέρμα

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ομάδας ψυχολόγων στο State University of New York, το αντρικό σπέρμα είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό. 

Κατά την έρευνα για τη γυναικεία κατάθλιψη, διαπιστώθηκε πως οι γυναίκες που δήλωσαν φανατικές του στοματικού σεξ και τους άρεσαν να ...γεύονται στη συνέχεια τον οργασμό του συντρόφου τους, ήταν και οι περισσότερο χαρούμενες, ενώ είχαν γενικότερα μια αισιόδοξη στάση απέναντι στα πράγματα.

 Πώς εξήγησε αυτό το φαινόμενο ο καθηγητής ψυχολογίας Στίβεν Πλάτεκ, επικεφαλής της έρευνας; "Το σπέρμα περιέχει στοιχεία που ανεβάζουν τη διάθεση, αυξάνουν την ανάγκη για επίδειξη τρυφερότητας και βοηθούν στον ύπνο. Η σύνθεσή του αποτελείται από τουλάχιστον τρεις αντικαταθλιπτικές ουσίες.

Συγκεκριμένα, κορτιζόλη, οιστρόνη και οξυτοκίνη, οι οποίες σχετίζονται με την ηρεμία και την καλή ψυχολογική κατάσταση. Επιπλέον, περιλαμβάνει θυρεοτροπίνη, ορμόνη που παίζει σημαντικό ρόλο στη θετική ψυχολογία, μελατονίνη, που μας βοηθά να κοιμόμαστε καλύτερα και σεροτονίνη, που βελτιώνει τη διάθεση".

Πηγή: sirina.tv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...